Suburban Neon - the dream rock band
Mi az a dream rock?

Mi az a dream rock? - szerintünk

  A Suburban Neon a dream rock megteremtésével arra vállalkozott, hogy kiterjesztett és újraértelmezett módon alkalmazza a hagyományos hangszerelést (gitár, basszus, dob, szintetizátor, ének), vadonatúj távlatokat nyitva a könnyűzenében. A megszokott, kötött jegyeket megtöri és gyakran felváltja az illuzórikus légiesség, amelyet olykor atmoszférikus elemek homályosítanak, mintegy földöntúli hangulatot teremtve. A klasszikus popból megtartott alapötletek és a darabok melodikus szellőssége könnyen befogadhatóvá teszik az új stílust.

  A dream rock olyan világba kalauzol, ahol a zene teljes egészében átölelheti életünket, lényünket. A zene a cselekmény, a főszereplő, a környezet, a mesélő és a téma. Ebben az álomvilágban nincs, ami meg ne történhetne, el ne hangozhatna, eszünkbe ne juthatna. Ahogyan az álmokban sem a földi racionalitás vagy logika határozza meg az időiséget, a dream rockban is egyszerre helyezkedhet el a harmónia és az elemi
  véletlenszerűség.

  A Suburban Neon együttesben a mély dallamok művelője, Radnóczi Bobby felelős a hangulatért, míg a kozmikus és álombéli hatásról a billentyűs, Kárpáti Greg gondoskodik. Csaba Tamás zeneszerző ötletei és gitárjátéka alkotják az új stílus gerincét. A zenészek kihasználják a fejlett technika segítségét és gondosan megválasztott effektekkel dúsítják a hatást. Az ütőhangszerek nem csupán tökéletes alapot biztosítanak, de Bubnó Marci egyénisége és tudása hívja fel figyelmünket a Káosz csodáira. Nagy Dani szövegvilága szemtelenül szabad és csapongó értelmezését kínálja a szólásszabadságnak; az aktuális kérdések mellett filozófiai témákban is állást foglal. Az álom hatását növeli a választékosság és gyakran a kohézió tudatos eltaszítása.

  Az új irányzat a konkrét, kézzelfogható zenei világtól igyekszik elrugaszkodni olyan területre, ahol az álmok mentén repíti a hallgatót a csodás, utópikus hangzásból az erotikus képzelgéseken át a legerőteljesebb vágyaink megvalósulásának kapuin túlra. Érinti az esetleges rémálmok érzését csakúgy, mint a szerelmi vívódások végeláthatatlan forgatagát, de nem feledkezik meg a pörgés és tánc spirituális szükségességéről sem.

  A Suburban Neon zenéje a dream rock elemi magjának tekinthető, amely tűzgolyóként fényt és meleget sugároz, simogat, olykor kegyetlen forróságot áraszt, éltet és izzaszt, megvilágosít és árnyékot ad, tudatunkra ébreszt és elvarázsol, örökké létezett és létezni fog, az álmok ősi kezdete.

(C) Copyright Suburban Neon. All rights reserved.| info@suburbanneon.hu | Gyümölcstárhely